Нафта символічно дорожчає після зниження цін напередодні

Нафта символічно дорожчає після зниження цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер символічно підвищуються після падіння напередодні на даних американського міністерства енергетики про істотне збільшення запасів нафти в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля грудневої нафти Brent склала $79, 97 (-0,10%). Барель листопадової нафти WTI торгувався по $69, 67 (-0,11%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $80, 05 і $69, 75 відповідно.

У ході попередньої торгової сесії еталонні сорти нафти подешевшали приблизно на 3% на даних про збільшення комерційних запасів «чорного золота» в США. Як стало відомо у середу із звіту Міненерго США, товарні запаси нафти минулого тижня підскочили на 6,49 млн барелів. Раніше Американський інститут нафти (American Petroleum Institute, API) повідомив про зниження запасів на 2,13 млн барелів, а опитані S&P Global Platts експерти прогнозували підвищення на 1,88 млн барелів.

Запаси бензину в США, за даними Міненерго, зменшилися на 2,02 млн барелів, дистилятів - на 830 тис. барелів. Аналітики чекали зниження першого показника на 1,52 млн барелів, другого - на 1,5 млн барелів.

Запаси на терміналі у Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, підскочили на 1,78 млн барелів.

Читайте також: Кабмін заборонив перекривати газ для теплоенерго, майно яких арештоване

Між тим США продовжують нарощувати видобуток нафти в очікуванні другого раунду санкцій проти Ірану, що стосується паливно-енергетичного комплексу. Міненерго США чекає збільшення видобутку на сланцевих родовищах країни у листопаді майже на 100 тис. барелів на добу (б/д), до 7,71 млн б/д. Половину приросту забезпечать ділянки Пермського басейну у штатах Техас і Нью-Мексико, де видобуток у сукупності перевищить останні іранські показники.

Постачання іракської нафти до США за чотири тижні по 12 жовтня скоротилися до мінімуму з 2016 року - у середньому 296 тис. б/д, повідомляє агентство Bloomberg. Попередні чотири тижні Ірак експортував до Штатів на чверть більше нафти. Тепер потоки перерозподілилися, і Багдад спрямовує все більше вантажів до Європи та Азії, де особливо виділяється Південна Корея, відзначає старший аналітик VesselValue Корт Сміт.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 79,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 80,33 долара за барель, що на 28 центів вище  рівня закриття торгів ($80, 05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-