Нафта дорожчає на даних про зниження запасів сировини у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів сировини у США

Укрінформ
Ціна нафти зростає у середу за рахунок скорочення тижневих запасів сировини у США. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті  Investing.com.

Вартість бареля грудневої нафти Brent становила $81, 46(+0,06%). Барель листопадової нафти WTI торгувався по $71, 95(+0,04%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $81, 41 і $71, 92 відповідно.

За даними Американського інституту нафти(API), запаси нафти у США минулого тижня зменшилися на 2,1 мільйона барелів до 408,5 мільйонів за тиждень проти прогнозу зростання на 2,2 мільйона барелів. При цьому запаси бензину впали на 3,4 млн бар., дистилятів - на 246 тис. бар.

Підтримку цінам надають суперечки між Вашингтоном і Ер-Ріядом, що виникли після вбивства журналіста Джамаля Хашходжі у саудівському консульстві у турецькій столиці. Президент США Дональд Трамп попередив, що готовий «приблизно покарати» королівство за цей інцидент. У відповідь Саудівська Аравія вперше за 45 років використала нафту як зброю і заявила, що скоротить постачання сировини у разі прийняття будь-яких санкцій проти себе.

Ер-Ріяд може скоротити постачання сирої нафти на світові ринки на 500 тис. бар./добу (б/д), якщо проти королівства будуть запроваджені односторонні або багатосторонні санкції, вважає Джим Ріттербуш, президент компанії Ritterbusch and Associates.

Глава ОПЕК Мохаммад Баркіндо закликав усі нафтовидобувні компанії збільшити виробництво сировини, щоб світовий ринок не зіткнувся з її жорстким дефіцитом.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти 20 іранських банків і компаній

Ціни на нафту також підтримуються даними про значне скорочення експорту іранської нафти за підсумками перших двох тижнів жовтня напередодні запровадження санкцій США проти нафтової галузі Ісламської Республіки.

Станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 81,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 81,61 долара за барель, що на 20 центів вище за рівень закриття торгів($81, 41).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-