Програма держпідтримки аграріїв на 2018 рік виконана лише на 12% - експерти

Програма держпідтримки аграріїв на 2018 рік виконана лише на 12% - експерти

Укрінформ
Із запланованих 6 млрд 311 млн грн, які уряд виділив на державну підтримку аграріїв на 2018 рік, станом на кінець серпня використано лише 777 млн, тобто 12% від загальної суми.   

Про це заявив у Києві на прес-конференції на тему "Справедливий механізм розподілу держпідтримки аграрної галузі: міфи і реальність" заступник голови ГС “Всеукраїнська Аграрна Рада” Михайло Соколов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ось підсумок всього - із 6 млрд 311 млн виділених, використано 777 млн грн. Це - 12%. Коли у вас за підсумками 9 місяців використано 12% - це означає, що це (програма — ред.) не працює”, - заявив Соколов.

Він зазначив, що ВАР надавала свої пропозиції до бюджетого комітету Верховної Ради щодо змін роботи програми держпідтримки аграріїв на наступний 2019 рік. “За рахунок програм, які не використовуються, їх скорочуємо, і даємо кошти, які вивільнилися на те, що користується попитом”, - наголосив експерт. 

Народний депутат України Іван Мірошніченко у свою чергу зазначив, що головний принцип розподілу коштів має бути простим і прозорим. 

“Ми просто пропонуємо розподілити ці кошти відповідно до офіційно задекларованої, реалізованої продукції, яку дане господарство виробило. Офіційно задекларував - іди бери собі кошти і працюй. Тобто, схеми мають бути прості”, - сказав народний депутат.

Читайте також: Через збитковість дрібні садівники змушені залишати врожаї яблук у садах

Він також зауважив, що робоча комісія з бюджетного комітету правки від ВАР відхилила і на наступний рік державну програму підтримки для сільгоспвиробників залишила без змін.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 14 вересня схвалив та вніс на розгляд до Верховної Ради проект закону про державний бюджет України на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-