Експорт меду з України цьогоріч знизився на 40% - OОН

Експорт меду з України цьогоріч знизився на 40% - OОН

Укрінформ
Український мед втрачає свої позиції на зовнішніх ринках, цьогорічні експортні поставки продукту впали на 40%.

Про це повідомляє національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), ринковий аналітик Анна Бурка на своїй сторінці у Facebook. 

“За підсумками 9 місяців 2018 року експорт (меду — Ред.) скоротився на 40% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, і на 9% поступається аналогічному показнику 2016 року, склавши 27,8 тисяч тонн або 57,4 мільйонів доларів”, - пише Анна Бурка.

Початок «активного медового сезону», що традиційно припадає на серпень-вересень, демонструє істотне зниження експортних поставок українського меду на зовнішні ринки. Так, за підсумками вересня обсяг експорту меду з України знизився на 39% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, і є на 20% нижчим, ніж у вересні 2016 року, склавши 5,7 тис. тонн. Схожа ситуація відзначалася і в попередньому місяці.

Читайте також: Нафта помірно дорожчає на тлі даних про зниження експорту іранської сировини

Основними покупцями української продукції за 9 місяців стали Німеччина – 16,8 млн доларів (29% загального об’єму експорту), Польща – 9,9 млн доларів (17%) та США – 6,9 млн доларів (12%). 

Додаткова квота на безмитну поставку меду в країни ЄС, яка була відкрита з 1 жовтня в обсязі 2,5 тис. тонн, була вибрана в першу декаду місяця.

Як повідомляв Укрінформ, Україна входить до топ-5 світових виробників меду. Більша частина продукції - експортується. За даними FAO, у 2017 році українські пасічники експортували близько 68 тис. тонн меду на 134 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-