Нафта помірно дорожчає на тлі даних про зниження експорту іранської сировини

Нафта помірно дорожчає на тлі даних про зниження експорту іранської сировини

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок помірно ростуть на ознаках падіння експорту іранської нафти в жовтні відносно попереднього місяця. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,34 (0,42%) - до $81,12 за барель. На торгах у попередній день їх ціна зросла на $0,35 (0,44%) і становила на закриття $80,78 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,04 (0,2%) - до $71,92 за барель. За підсумками минулої сесії, їхня ціна піднялася на $0,44 (0,62%), завершивши торги на позначці $71,78 за барель.

Напередодні ціни на нафту повернулися до зростання через погрози Саудівської Аравії обмежити експорт нафти в тому разі, якщо проти королівства будуть введені санкції за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі на території саудівського консульства в Стамбулі (Туреччина).

Влада Саудівської Аравії почала розслідування зникнення журналіста Washington Post Джамаля Хашоггі, відомого критика режиму, який, за даними ЗМІ, зник у саудівському консульстві в Стамбулі. Є підозри, що там його було убито.

Читайте також: Кількість жертв від вибуху на нафтопроводі в Нігерії зросла до 60

Президент США Дональд Трамп пообіцяв "жорстко покарати" Ер-Ріяд за цей інцидент, на що саудівці відповіли погрозами обмежити експорт нафти на ринок. Тим часом, трейдери чекають від Ер-Ріяда істотного збільшення експорту сирої нафти з тим, щоб компенсувати видалення зі світових ринків іранської нафти. В результаті погрози Трампа повисли в повітрі.

Крім того, середній рівень поставок іранської нафти на зовнішні ринки за підсумками двох тижнів жовтня становив 1,33 млн бар./доб. (б/д) проти 1,6 млн б/д у вересні. У квітні експорт іранської нафти становив 2,5 млн б/д, свідчать дані Refinitiv Eikon.

Санкції США щодо іранської нафтової промисловості будуть введені 4 листопада. Їх основною метою є обнулення експорту іранської нафти і повалення чинного режиму.

"Ринок дещо заспокоївся у вівторок, і трейдери продовжують уважно стежити за розвитком відносин між США і Саудівською Аравією, - говорить трейдер NH Investment & Securities Co. Хун Сункі. - Тепер ринок зайняв вичікувальну позицію напередодні набрання чинності американських санкцій проти Ірану і можливих послаблень для закупників іранської нафти".

За станом на 10:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 80,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 80,83 долара за барель, що на 8 центів вище за рівень закриття торгів ($80,78).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-