Україна співпрацюватиме з країнами НАТО в сфері розробки військової техніки

Україна співпрацюватиме з країнами НАТО в сфері розробки військової техніки

Укрінформ
В рамках XV Міжнародної оборонної виставки "Зброя та Безпека" українські компанії досягли домовленостей про співпрацю з колегами країн-членів НАТО та обговорили можливість постачання української військової техніки до Молдови.

Про це повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром» за підсумками роботи виставки.

«Зокрема, підписано Меморандум між ДК "Укроборонпром" та компанією Excalibur (Чехія). Мета документу – об’єднати зусилля української і чеської сторін для розробки, виготовлення та маркетингового просування інноваційної продукції у галузі бронетехніки», - інформує «Укроборонпром». Співпраця цього українського підприємства та Excalibur також передбачає можливість спільного постачання високотехнологічної продукції на ринки третіх країн.

Інша держкомпанія "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", підписала з турецькою компанією Aselsan Меморандум про організацію спільного виробництва турецьких засобів радіозв’язку в Україні. «Налагодження виробництва турецьких систем радіозв’язку в Україні, - зазначається в повідомленні - дозволить Міністерству оборони України отримати доступ до найсучасніших технологій у сфері зв’язку».

Як повідомляв Укрінформ, рамках міжнародного заходу, Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов також обговорив із заступником командувача ВМС Таїланду адміралом Сангкорном Понгсірі питання розширення двосторонньої військово-технічної співпраці.

Читайте також: Тайські військові зацікавились новими українськими БТР

За словами тайських військових, українські БТР-4МВ1, "можуть стати основними бойовими машинами морської піхоти Королівства", адже згаданий БТР створений з максимальним урахуванням бойового досвіду українських військових та останніх конструкторських рішень країн-членів НАТО.

Крім іншого, під час виставки обговорювалось питання можливості постачання української військової техніки Збройним силам Республіки Молдова. "Промоборонекспорт", що входить до складу Концерну, та Міністерство оборони Республіки Молдова підписали Меморандум про взаємодію. Документ передбачає надання сторонами послуг із капітального ремонту та модернізації бронетанкової та авіаційної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-