НАН дасть остаточний прогноз щодо Hyperloop до кінця року

НАН дасть остаточний прогноз щодо Hyperloop до кінця року

Укрінформ
Проект Hyperloop в Україні отримав попередній позитивний висновок Національної академії наук України, а остаточний висновок очікується вже до кінця поточного року.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочого візиту до Дніпропетровської області 12 жовтня 2018 року, повідомляє прес-служба Мінфіфраструктури.

"До кінця цього року, як і обіцяли, НАН України опублікує свій науковий висновок. Той проект висновку, з яким я ознайомився, - позитивний, тобто технологія має право на життя, і я сподіваюсь, що вона буде успішно реалізована в Україні українськими компаніями, щоб ми створювали продукт, який є унікальним у світі. Україна - це держава, в якій будувалися і будуються авіалайнери, яка запускає ракети в космос, тому я думаю, що тут нічого складного немає", - зазначив міністр.

Омелян підкреслив, що проект є тривалим у часі, проте в Україні він реалізується відповідно до попередніх планів.

Читайте також: Омелян обіцяє тестову ділянку Hyperloop уже наступного року

"Треба розуміти чітко, що Hyperloop - це довгий проект і це великий виклик і для країни, і для бізнесу. Але я хочу, щоб Україна була високотехнічною нацією, щоб ми не просто добували руду, а створювали сучасний продукт. Я завжди кажу, що айфон коштує дорожче тони зерна і нам треба виготовляти айфони і сучасні технічні рішення для країни. Щодо проекту Hyperloop – він набирає обертів. Нещодавно Hyperloop Transportation Technologies за підтримки декількох урядів, у тому числі України, підписала угоду з компанією TUV SUD, яка займається сертифікацією цього продукту. До кінця цього року, як і обіцяли, НАН України опублікує свій науковий висновок", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року у Міністерстві інфраструктури України було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, у першу чергу, швидкісної транспортної системи hyperloop. Проект передбачає створення тестового майданчику в місті Дніпро та залучення українських компаній до створення технологій проекту. Згодом компанія Hyperloop Transportation Technologies приєдналась до проекту, підписавши меморандум про співпрацю з Міністерством інфраструктури України, який передбачає будівництво пілотної лінії hyperloop довжиною 15 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-