Промислове виробництво Єврозони зросло більше, ніж прогнозувалося

Промислове виробництво Єврозони зросло більше, ніж прогнозувалося

Укрінформ
Незважаючи на негативну тенденцію попередніх двох місяців, промислове виробництво у Єврозоні продемонструвало невелике зростання за підсумками серпня, даючи привід для оптимістичних прогнозів.

Про це повідомляє Reuters.

«Промислове виробництво у Єврозоні зросло в серпні більше, ніж прогнозувалося та перекреслило негативну тенденцію попередніх двох місяців, що може означати прискорення економічного зростання в третьому кварталі», - йдеться у повідомленні.

Статистичне бюро Європейського Союзу "Євростат" заявило, що обсяги промислового виробництва Єврозони, що складається з 19 країн, зросли в серпні на 1 відсоток у порівнянні з минулим місяцем та на 0,9 відсотка у порівнянні з попереднім роком.

Обидві цифри є позитивним сюрпризом, враховуючи те, що економісти, опитані Reuters, прогнозували зростання на 0,4 відсотки у порівнянні з попереднім місяцем та на 0,2 відсотки у порівнянні з попереднім роком.

Читайте також: Меморандум щодо допомоги ЄС Україні на 1 мільярд євро підпишуть цього тижня

Зростання виробництва у серпні нівелювало спад у червні та липні, внаслідок якого виникло побоювання щодо уповільнення зростання економіки Єврозони в третьому кварталі в умовах напруженої ситуації у глобальній торгівлі та негативних прогнозів для світової економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-