Нафта дешевшає через зростання запасів у США

Нафта дешевшає через зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер знизилися до двотижневих мінімумів через зростання запасів сировини в США, а також в умовах зниження на фондових ринках.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна грудневих ф'ючерсів на Brent на Лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $1,42 (1,71%) - до $81,67 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $1,18 (1,61%) - до $71,99 за барель.

Як стало відомо напередодні із звіту Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США за тиждень, що завершився 5 жовтня, підскочили на 9,75 млн барелів. За даними Zerohedge, приріст став максимальним з лютого 2017 року. Резерви бензину збільшилися на 3,4 млн барелів, тоді як резерви дистилятів скоротилися на 3,5 млн барелів, пише OilPrice. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.

Офіційні дані Міненерго США також будуть обнародувані на день пізніше звичайного в четвер через святкування Дня Колумба в понеділок. Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозують підвищення запасів нафти на 1,61 млн барелів, бензину - на 422 тис. барелів, але скорочення резервів дистилятів на 1,71 млн барелів.

Читайте також: Прогнози МВФ щодо світової економіки знижують ціни на “чорне золото”

Між тим платформи і установки в районі Мексиканської затоки ще не відновили видобуток нафти і газу в повному обсязі після урагану "Майкл", який у середу досяг узбережжя Флориди. При наближенні урагану до суші швидкість вітру посилилася до 155 миль на годину, лише трохи не досягнувши п'ятої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона. Таким чином, "Майкл" став найпотужнішим ураганом, який досяг території США в жовтні, і рекордним для північно-західного узбережжя Флориди.

У той же час економісти кажуть про незначні довгострокові наслідки урагану для нафтової галузі.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 82,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 82,55 долара за барель, що на 54 центи нижче рівня закриття торгів ($83,09).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-