Житомирський бронетанковий сплатив мільйонний штраф за зрив контракту

Житомирський бронетанковий сплатив мільйонний штраф за зрив контракту

Укрінформ
Міноборони отримало 1,2 млн грн штрафних санкцій від держпідприємства «Житомирський бронетанковий завод».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

«Рішення суду за позовом військової прокуратури Центрального регіону України: МОУ отримало 1,2 млн грн як штрафні санкції від держпідприємства ДП «Житомирський бронетанковий завод», - написав речник.

Він нагадав, що в березні 2018 року військова прокуратура Центрального регіону України звернулася до господарського суду м. Києва з позовною заявою в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до ДП «Житомирський бронетанковий завод». Суть позову – стягнення з останнього штрафних санкцій за неналежне виконання державного контракту.

Було установлено, що вказаний суб’єкт господарювання не здійснив поставку військової техніки, визначеної умовами контракту, порушивши договірні зобов’язання перед МОУ. У цьому зв’язку замовник не отримав цю військову техніку у визначені умовами терміни та у відповідній кількості, через це не відправлено її до підрозділів ЗС України.

Читайте також: Армія отримає понад 2000 одиниць нового та модернізованого озброєння

11.07.2018 р. за результатами роботи військової прокуратури Центрального регіону цей позов задоволено рішенням господарського суду м. Києва. З ДП «Житомирський бронетанковий завод» на користь Міноборони стягнуто пеню в розмірі 578 755, 19 грн та штраф – 652 587, 32 грн. Кошти перераховано на рахунки Міністерства оборони України, написав Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-