Ураган

Ураган "Майкл" жене вгору ціни на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту піднімаються у вівторок на очікуваннях скорочення здобичі в Мексиканській затоці через ураган "Майкл".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $84, 36 за барель, що на $0,45 (0,54%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $0, 25 (0,30%) - до $83, 91 за барель.

Ціна ф'ючерсу на WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0, 35 (0,47%) - до $74, 64 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти знизилися в ціні на $0, 05 (0,07%) - до $74, 29 за барель.

За даним Бюро з питань екологічної безпеки США (BSEE), близько 19% потужностей з видобутку нафти в Мексиканській затоці було призупинено через ураган "Майкл", що рухається від берегів Куби і Мексики до американського узбережжя.

У національному центрі ураганів США не виключають, що "Майкл", який нині належить до першої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона, може посилитися до третьої категорії.

"Побоювання, пов'язані з ураганом, забезпечать підтримку цінам на нафту в короткостроковій перспективі, проте серйозніше занепокоєння викликають дані про зростання запасів енергоносіїв в США, і особливо в Кушингу", - зазначає аналітик Oanda Corp. Стівен Іннес.

"Ринок не занадто бурхливо відреагував на зростання запасів в США минулого тижня, проте цього разу все може виявитися по-іншому", - цитує експерта агентство Bloomberg.

За оцінками аналітиків, запаси нафти в США за минулий тиждень збільшилися на 2,8 млн барелів, запаси в Кушингу, де зберігається нафта, якою торгують на NYMEX, підвищилися на 800 тис. барелів.

Міністерство енергетики США опублікує щотижневу доповідь про запаси енергоносіїв в четвер увечері.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині за добу подорожчав в середньому на 15 копійок

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 84,28 долара за барель. На відкритті Brent нафта торгувалася по 83,82 долара за барель, що на 9 центів нижче рівня закриття торгів ($83, 91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-