Нафта дешевшає через можливі послаблення США для імпортерів з Ірану

Нафта дешевшає через можливі послаблення США для імпортерів з Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок через можливе надання США послаблень для імпортерів сировини з Ірану, а також на тлі розмов про те, що Саудівська Аравія повністю компенсувала випадання з ринку іранських баррелів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent знизилися на 1,07 відсотка - до $83,26 за баррель. Ф'ючерсні контракти на WTI торгувалися по $73,75 за барель, що на 0,79 відсотка нижче попереднього закриття. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $84,16 і $74,34 відповідно.

Президент США Дональд Трамп на початку травня оголосив про вихід США з іранської ядерної угоди і подальше відновлення обмежувальних заходів проти Тегерану. Вашингтон зажадав від імпортерів з листопада припинити закупівлі нафти в Ірану. Проте 5 жовтня офіційний представник США заявив, що Вашингтон може дозволити деяким країнам і далі закуповувати сировину в Ірану.

Ознакою того, що в листопаді обвал експорту нафти третім за значимістю членом ОПЕК не відбудеться, стали плани Індії закупити в наступному місяці в Ірані 9 млн бар. «чорного золота», повідомило агентство Reuters.

На цьому фоні хедж-фонди скоротили свої бичачі ставки на нафту марки WTI за останній тиждень до найнижчого рівня майже за рік.

Серед інших чинників тиску на нафтові котирування експерти в галузі називають торгову війну США і Китаю, що не вщухає і загрожує вдарити по попиту на сировину.

Читайте також: Саудівський принц прогнозує вихід Росії з ринку нафтопродуктів

Ранком 8 жовтня в Китаї різко подешевшали акції, незважаючи на заяву Пекіна про плани знизити обов'язковий обсяг резервної готівки у банках. На думку фінансових аналітиків, це є реакцією влади КНР на занепокоєння інвесторів, що зростає, у зв'язку із загостренням тарифного протистояння між Китаєм і США.

Додатковий тиск на ціни зробили «чутки про те, що Саудівська Аравія компенсує видалену (американськими санкціями) з ринку іранську нафту», — сказав Стівен Іннес, глава відділу торгівлі в Азіатсько-тихоокеанському регіоні у ф'ючерсній брокерській компанії Oanda (Сінгапур).

За станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 83,36 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 83,44 долара за барель, що на 72 центи нижче рівня закриття торгів ($84,16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-