Товарообмін між Україною і Молдовою досяг 500 мільйонів доларів - Гройсман

Товарообмін між Україною і Молдовою досяг 500 мільйонів доларів - Гройсман

Укрінформ
Торгово-економічні відносини між Україною і Молдовою розвиваються в позитивному руслі, і вони не піддаються ніяким обмеженням.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю власному кореспондентові Укрінформу в Молдові заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками участі в саміті глав урядів країн-членів ГУАМ.

“Насамперед, хочу відзначити високий рівень розвитку молдавсько-українських торгово-економічних відносин. Ми бачимо також перспективу їх подальшого росту і розвитку, у наших країн є для цього потенціал. У нас з Молдовою дуже добрі братські добросусідські відносини. Вони розвиваються в позитивному руслі, і в цьому процесі у наших країн немає ніяких торгово-економічних обмежень", - зазначив глава українського Кабміну.

Він нагадав, що тільки за перше півріччя 2018 року зростання торгового обміну між двома країнами становив близько 40% і досяг понад 500 мільйонів доларів.

Читайте також: Молдова пропонує готувати резолюцію в ООН про заморожені конфлікти у ГУАМ

Гройсман звернув особливу увагу на те, що швидке завершення переговорного процесу щодо Угоди про Зону вільної торгівлі між країнами ГУАМ (Організація за демократію та економічний розвиток) дасть ще більший імпульс і вичерпну відповідь на питання про поглиблення торговельно-економічних відносин, в тому числі і з Республікою Молдова.

За словами українського прем'єра, "економічний потенціал країн-членів ГУАМ дуже високий, а для його повноцінного освоєння треба спільно працювати над зняттям обмежень, бар'єрів, зробити процедури торгового обміну більш прозорими та чіткими, і тоді держави лише будуть доповнювати один одного".

“Ми з Молдовою партнери, у нас є повне розуміння і взаємодія, а значить і всі проблеми вирішувані. Підписана між нашими країнами Дорожня карта економічного співробітництва виконується, а прискорення підписання Угоди про Зону вільної торгівлі ГУАМ дасть великий потенціал для подальшого розвитку наших двосторонніх контактів", - підсумував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-