Енергоатом вимагає незалежного міжнародного аудиту щодо дефіциту коштів

Енергоатом вимагає незалежного міжнародного аудиту щодо дефіциту коштів

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" вимагає проведення незалежного міжнародного аудиту щодо достовірності дефіциту тарифних коштів на суму 13,9 млрд гривень.

Про це повідомляють у компанії.

"ДП "НАЕК "Енергоатом" не просто вітає останню ініціативу очільника НКРЕКП Оксани Кривенко, а вимагає проведення незалежного міжнародного аудиту щодо достовірності дефіциту в тарифі для Енергоатома в обсязі 13,9 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

Компанія також оприлюднила дані про попередні аудити, які проводяться щороку. 

"В "НАЕК "Енергоатом" щороку проводиться по кілька аудитів. Так, щойно завершився аудит Державної аудиторської служби, у рамках якого проводилась перевірка діяльності компанії з ІІ кварталу 2016 по І півріччя 2018 року. Також нещодавно завершився операційний аудит Державної аудиторської служби, яка перевіряла кожну з фінансових операцій Енергоатома у режимі реального часу протягом останніх двох років", - зазначається у повідомленні.

Крім того, компанія щороку проводить незалежний аудит фінансової звітності, причому незалежного аудитора обирають на відкритому тендері у мережі ProZorro. "Цьогоріч тендер виграла та проводила перевірку компанія BDO, яка входить у т. зв. «велику п’ятірку». Всі висновки розміщені на веб-сайті", - зазначили в Енергоатомі.

Також Енергоатом торік пройшов перевірку з боку Bank of America / Merrill Lynch, результатом якої стало отримання фінансування під гарантії урядової американської Корпорації зарубіжних приватних інвестицій OPIC. 

"Енергоатом отримав один з найвищих кредитних рейтингів у світі та дуже вигідну ставку кредитування у 6,833%. Рейтингове агентство Moody’s визначило рейтинг НАЕК, як «Аа2» (на 15 пунктів вище за суверенний рейтинг України, який знаходиться на рівні «Caa2»)", - додали в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП планує ініціювати forensic (судовий) аудит ДП "НАЕК «Енергоатом», який проведе аудиторська компанія з «великої четвірки». Кошти на проведення аудиту регулятор готовий включити у тариф на електроенергію.

Читайте також: Енергоміст допоможе Україні досягти енергобезпеки – американські аналітики

Раніше Енергоатом заявляв, що через низькі тарифи на відпуск електроенергії компанія цього року відчуває дефіцит коштів на суму 13,9 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн - дефіцит коштів за свіже ядерне паливо.

BDO - міжнародне об'єднання аудиторських і консультаційних компаній. Станом на середину 2017 року - п'яте в світі (після «великої четвірки») об'єднання, що надає професійні послуги в сфері аудиту та консалтингу

"Великою четвіркою" називають чотири найбільших у світі компанії, що надають аудиторські та консалтингові послуги (Компанії "Великої четвірки"). У список компаній "Великої четвірки" входять PricewaterhouseCoopers, Deloitte (Делойт), Ernst & Young (Ернст енд Янг) та KPMG.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-