У Раді повторно зареєстрували аграрну стратегію

У Раді повторно зареєстрували аграрну стратегію

Укрінформ
У ВР 4 жовтня зареєстровано законопроект «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку» (реєстраційний номер 9162). Законопроект, який передбачає затвердження аграрної стратегії України, вноситься вдруге за поточний рік.

Текст законопроекту наразі відсутній. Авторами законодавчої ініціативи виступила група народних депутатів.

 Це друга спроба у поточному році затвердити законодавчо основні засади аграрної політики.

21 березня у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект з аналогічною назвою «Про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку», реєстраційний номер 8171.  

У липні поточного року законопроект було винесено на розгляд Верховної Ради. Депутатам було запропоновано розглянути документ за скороченою процедурою. Ця пропозиція двічі ставилася на голосування, проте набрала під час першого голосування 152 голоси, під час другого - 136 голосів народних депутатів. 

Цей рамковий закон є насамперед стратегією, що пропонує план комплексного реформування агропромислового комплексу України та наближення до стандартів Євросоюзу.

Підготовка та реєстрація законопроекту стала підсумком спільної роботи Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, Міністерства аграрної політики та продовольства, громадських професійних об’єднань і європейських партнерів. 

Читайте також: Світовий банк презентує базу даних щодо стану земельних відносин в Україні

Стратегія визначає 10 пріоритетів державної аграрної політики відповідно до євроінтеграційних зобов’язань, серед яких: продовольча безпека, малі виробники, агроінновації, захист довкілля, лісове господарство, зайнятість населення, конкурентоспроможність, земельні питання, туристична привабливість, підвищення якості життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-