В оновленні вертольотів Україна має відірватися від російської

В оновленні вертольотів Україна має відірватися від російської "пуповини" — Аваков

Відео
Укрінформ
Україна в питаннях забезпечення вертолітною технікою повинна позбавитися від залежності від російських комплектуючих, шукати й знаходити сучасні рішення.

Про це в четвер, 4 жовтня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками першого дня робочого візиту до Франції, в ході якого відвідав завод Airbus Helicopters, повідомляє Укрінформ.

"Коли ми отримуємо вертоліт ще радянського виробництва після його допідготовки на Конотопському заводі або на заводі «Мотор-Січ», нам говорять: ось вам новий вертоліт. Але ми повинні знати правду. Це вертоліт, який років 30-40 пропрацював, зламався, або розбився, або витратив свій ресурс. Його привозять в ангар, шліфують шкуркою, міняють до нього деталі, а ті, які не можуть, завозять якимись шляхами незрозумілими з Російської Федерації, на жаль. Ми не можемо бути вічно прив'язані до «пуповини», до цього пострадянського штампу", - заявив Аваков.

Він підкреслив, що така залежність від пострадянської авіаційної техніки не дозволяє Україні розвиватися. Контакти з Airbus Helicopters продиктовані необхідністю пошуку сучасних рішень цієї проблеми.

"На жаль, в Україні немає такого масового виробництва вертольотів, немає такого модельного ряду. А нам треба робити стрибок якісний. Тому ми прийняли пропозицію Airbus", - уточнив міністр.

Читайте також: В Україні відкриють центр обслуговування Airbus Helicopters

При цьому він звернув увагу на те, що разом із сучасними вертольотами французького виробництва в Україні буде продовжена експлуатація вертольотів Мі-8, Мі-2 та Мі-17, які є в її розпорядженні. За словами Авакова, це буде окрема технологічна і модельна лінійка, існування якої не вплине на розроблену стратегію якісної модернізації вертолітного парку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-