Покупці Дніпровського коксохіму зобов'язались не обмежувати конкуренцію

Покупці Дніпровського коксохіму зобов'язались не обмежувати конкуренцію

Укрінформ
Потенційні покупці ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" ("ДКХЗ") зобов'язалися 50-70% продукції підприємства збувати незалежним від них контрагентам.

Про це на своєму офіційному сайті повідомив Антимонопольний комітет України, який розглядає справу про концентрацію компанією Private Limited Liability Company Metinvest B.V. більш ніж 50% акцій ПрАТ "ДКХЗ".

"Під час аналізу матеріалів справи Комітетом було виявлено, що ця концентрація може призвести до монополізації та суттєвого обмеження конкуренції на певних ринках коксохімічної продукції. У зв'язку з цим... заявники надали пропозиції стосовно зобов'язань, що готові взяти на себе задля усунення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію, які дозволять Комітету прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за наявності попиту з боку суб'єктів господарювання, не пов'язаних відносинами контролю з учасниками концентрації на момент здійснення концентрації, нові власники протягом трьох років забезпечуватимуть реалізацію на користь таких суб'єктів господарювання 70% пеку виробництва "ДКХЗ" за ринковими цінами.

Читайте також: Кабмін береться за приватизацію Центренерго

Потенційний покупець акцій "ДКХЗ", компанія Metinvest B.V., також зобов'язався на цих умовах реалізовувати 50% коксового горіху, коксового дріб'язку та масла кам'яновугільного поглинального виробництва "ДКХЗ" при наявності попиту на цю продукцію з боку незалежних покупців. До того ж компанія Metinvest B.V. погодилась щорічно протягом трьох років надавати Антимонопольному комітету України інформацію про обсяги постачання пеку, коксового горіху, коксового дріб'язку та масла кам'яновугільного поглинального, що виробляється "ДКХЗ", із зазначенням споживачів, щодо кожного товару окремо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-