Мінекономіки розслідує імпорт авто з Узбекистану

Мінекономіки розслідує імпорт авто з Узбекистану

Укрінформ
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі почала антисубсидиційне розслідування відносно імпорту легкових автомобілів з Республіки Узбекистан на підставі скарги Укравтопрому.

Повідомлення про порушення та проведення цього розслідування опубліковано в газеті Урядовий кур'єр.

У повідомленні зазначається, що в скарзі було наведено достатньо інформації, яка свідчила про те, що узбецькі виробники легкових автомобілів могли отримувати субсидії від уряду Узбекистану і користуватися окремими пільгами таких субсидій.

Протягом періоду дослідження (2015-2017 роки) відбулося значне зростання обсягів імпорту легкових автомобілів походженням з Республіки Узбекистан: в абсолютних показниках - на 760,7%, відносно споживання та виробництва в Україні - на 440,7% та 957,7% відповідно; ціни імпорту легкових автомобілів були нижчими від цін легкових автомобілів виробництва підприємств заявника.

Читайте також: ЄС продовжив на п'ять років мита на труби з України та РФ

Розглянувши скаргу, комісія прийняла рішення № АС-396/2018/4411-05, згідно з яким порушила антисубсидиційне розслідування щодо імпорту в Україну товару, що має такий опис: легкові автомобілі, що класифікуються згідно з УКТЗЕД за кодом 8703 22 10 00, походженням з Республіки Узбекистан.

Проведення антисубсидиційного розслідування доручено Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-