Оренда держмайна поповнила бюджет більш як на мільярд

Оренда держмайна поповнила бюджет більш як на мільярд

Укрінформ
За три квартали 2018 року Фонд державного майна України перерахував до держбюджету 1,075 мільярда гривень від оренди державного майна.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"1 мільярд 75 мільйонів Фонд перерахував до бюджету за 9 місяців оренди державного майна. До кінця року план перевиконаємо на 45%", - повідомив Трубаров.

За його словами, ці показники можна збільшити, якщо в Україні буде ухвалено закон про оренду, розроблений Фондом. Згідно з проектом закону, з нового року передача майна в оренду має відбуватися за новими правилами: мінімум часу на документообіг, спрощення процедури, мінімальний вплив чиновника, електронні аукціони та дієві інструменти боротьби з недобросовісними орендарями.

“Проект закону буде передано урядом до Верховної Ради найближчим часом”, - запевнив Трубаров.

Читайте також: Через ProZorro провели вже 150 успішних аукціонів малої приватизації

Другою умовою збільшення надходжень має стати передача міністерствами і відомствами в оренду майна, що не використовується.

За словами очільника Фонду держмайна, з цим величезна проблема, адже на цьому державному майні в більшості випадків банально паразитують, здаючи в оренду незаконно.

За даними Рахункової палати, в Україні у 2018 році існує ризик ненадходження прогнозованих обсягів коштів від приватизації державного майна: план за січень-серпень виконано на 0,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-