Світовий банк оприлюднить черговий економічний прогноз для України

Світовий банк оприлюднить черговий економічний прогноз для України

Укрінформ
Представництво Світового банку 4 жовтня презентує черговий економічний прогноз для України.

Про це Укрінформу повідомила координатор зв`язків із медіа Представництва Світового банку в Україні Юлія Мендель.

"Скільки втрачає Україна від бойових дій на сході та напруги в Азовському морі? Які рішення найбільше вплинули на економіку в 2018 та якого зростання слід очікувати цьогоріч? Представництво Світового банку в Україні презентує економічний прогноз для України, який відбудеться 4 жовтня", - зазначила вона.

За словами Мендель, презентація відбудеться за участю директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен, а також - провідного економіста, керівника програм по Білорусі, Молдові та Україні Фарук Кхана та економіста представництва Світового банку в Україні, керівник програми щодо Білорусі, Молдови та України Анастасія Головач.

Читайте також: Глава МВФ попередила про наближення глобальної фінансової кризи

Як повідомляв Укрінформ, попередній макроеконономічний прогноз - щодо економічної ситуації в Україні у 2018 році, - Світовий банк оприлюднив у квітні поточного року. Зокрема, Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України 3,5% в 2018 році.

При цьому, в прогнозі йшлося про необхідність проведення низки реформ, відсутність яких може призвести в 2018-2019 роках до зниження темпів зростання ВВП на 2 п.п. При цьому, у жовтні минулого року Світовий банк прогнозував зростання ВВП України в 2018 - 3,5%, в 2019 і 2020 - по 4%.

Серед необхідних реформ були названі: створення Антикорупційного суду, реформування держбанків, запуск ринку землі і прозору приватизацію.

Також, як зазначили в Світовому банку, інфляція в Україні в 2018 році може знову перевищити очікування Національного банку (НБУ) на тлі очікуваного підвищення витрат на оплату праці. Витрати на оплату праці в Україні в 2018 році можуть перевищити 18% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-