"Укроборонпром" визначився, які підприємства передасть на приватизацію

Укрінформ
ДК "Укроборонпром" сформував перелік підприємств, які передасть до Фонду державного майна України для подальшої приватизації.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"ДК "Укроборонпром" у відповідності до Програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, затвердженої Кабміном, проводить реформування концерну з метою передачі на приватизацію непрофільних підприємств, які не випускають оборонну продукцію, до Фонду державного майна України. Передача таких непрофільних активів дасть змогу завершити реформування "Укроборонпрому" як найбільшого оборонно-промислового об‘єднання України", - йдеться у повідомленні.

Із 131 підприємства, що входять до складу концерну, 20 знаходяться на тимчасово окупованій території України. Іще кілька десятків з 90-х років не випускають оборонну продукцію, тобто не мають стратегічного значення для оборони України та не можуть інтегруватися до оборонного комплексу України.

Підприємства, що з 2014 року оновлювали виробничі потужності, залучали високопрофесійні кадри, постачають свою продукцію до ЗСУ та інших силових відомств, мають чіткий план подальшого розвитку, як оборонні підприємства не будуть приватизовані.

Тобто, понад 80 заводів, конструкторських бюро та науково-виробничих комплексів, які займаються випуском, модернізацією, ремонтом озброєння та випуском комплектуючих до неї, залишаться у власності держави та у складі ДК "Укроборонпром".

Читайте також: Приватизація в Україні: чим «лякає» вона іноземних інвесторів?

На першому етапі планується передати до ФДМУ близько 10 підприємств, до штату яких сумарно входять близько 300 працівників.

Після проведення прозорої приватизації кошти від неї напряму будуть спрямовані Фондом державного майна України до Державного бюджету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-