У проекті держбюджету-2019 на аграрну сферу запланували понад 13 мільярдів

У проекті держбюджету-2019 на аграрну сферу запланували понад 13 мільярдів

Укрінформ
У проекті Державного бюджету України на 2019 рік передбачено видатки на Міністерство аграрної політики та продовольства в обсязі 13,12 млрд гривень.

Ці суми зазначені в додатку №3 до проекту держбюджету, розміщеного на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з документом, видатки на Міністерство аграрної політики та продовольства України передбачено в розмірі 13,12 млрд грн по загальному фонду. 

Найбільший обсяг фінансових ресурсів у 2019 році буде спрямовано на державну підтримку галузі тваринництва - 4 млрд грн. 

На фінансову підтримку сільгоспвиробникам заплановано виділити 1,38 млрд грн. 

Допомога фермерським господарствам планується в розмірі 800 млн грн. 

Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників запланована в обсязі 400 млн грн. 

На фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів закладається 127,16 млн грн. 

Забезпечення діяльності Аграрного фонду передбачає витрати в розмірі 94,75 млн грн. 

Читайте також: Закон про молоко та молочні продукти створює бар'єри для бізнесу - експерт

Національна академія аграрних наук України має отримати 486,1 млн гривень, з них 429,3 млн передбачено на фундаментальні дослідження та виконання робіт за державним замовленням.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 14 вересня схвалив проект закону про Державний бюджет України на 2019 рік. Документ зареєстрований у Верховній Раді 15 вересня. Виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова презентувала проект головного фінансового документа країни парламентаріям 21 вересня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-