Зміни в Туреччині сприяють посиленню співпраці з Україною - експерт

Зміни в Туреччині сприяють посиленню співпраці з Україною - експерт

Укрінформ
Зміни в Туреччині, які відбуваються останні 20 років, сприяють посиленню співпраці з Україною, зокрема в торгово-економічній сфері.

Про це в коментарі Укрінформу за результатами візиту до Туреччини в складі української делегації на чолі з першим віце-прем’єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим зазначив президент Торгово-промислової палати (ТПП) України Геннадій Чижиков.

«Туреччина за останні 20 років дуже змінилася, що також сприяє посиленню співпраці. Це країна, яка йде шляхом індустріалізації, шляхом новітніх технологій та інновацій. Ми відчуваємо, що турецька сторона дуже зацікавлена у співпраці з українським бізнесом, який має історію розвитку своєї промисловості, хай-теку, ІТ, авіоніки, авіабудування й т.д», - сказав Чижиков. 

Він також наголосив на активному нарощуванні співпраці на різних рівнях. 

«Як із жодною іншою країною, з Туреччиною у нас дуже добре вибудовуються інституціональні контакти. Це дві торгово-промислові палати, дуже добре працює представництво турецького бізнесу в Україні, міжурядова комісія. 600 турецьких компаній працює в Україні, 500 українських - у Туреччині. Візит віце-прем’єр-міністра України – це також важливий знак», - підкреслив Чижиков.

За його словами, Туреччина лишається у фокусі вітчизняних економічних пріоритетів. 

«Для України важливо, що це країна-сусід, у багатьох напрямках ми доповнюємо одна іншу. Коли Туреччина інвестує, то робить це в переробну галузь, тим самим створюючи нові робочі місця», - зауважив президент ТПП. 

Читайте також: Туреччину цікавлять в Україні серйозні проекти, а не "швидкі гроші" - Кубів

Він вказав, що з боку України наразі головна мета – все більше залучення до співпраці малого і середнього бізнесу. 

«Турецький бізнес будується на відносинах, співпраця вибудовується на базі контактів – чим більше ми контактуємо, чим більше зустрічаємося, ведемо діалоги, проводимо засідання бізнес-рад, тим кращих результатів досягаємо. Наразі в пріоритеті більше залучення до співпраці малого і середнього бізнесу», - сказав Чижиков.

25-26 серпня відбувся візит віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва до Туреччини, під час якого він узяв участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі, зустрівся з офіційними представниками турецького уряду та Ради зовнішньоекономічних зв’язків Турецької Республіки, Генеральним секретарем ОЧЕС, представниками українсько-турецької ділової ради. Сторони домовилися про створення унікальної платформи для діалогу із залученням представників влади та бізнесу обох країн, для покращення стану економічних відносин, збільшення товарообігу, подолання проблемних питань у сфері ведення бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-