Керівництво Укравтодору завдало державі понад 220 мільйонів збитків - СБУ

Керівництво Укравтодору завдало державі понад 220 мільйонів збитків - СБУ

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили керівництво Укравтодору на завданні збитків державі на понад 220 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що впродовж 2012-2014 років керівники служб автомобільних доріг всупереч вимогам Бюджетного кодексу України замовляли дорожньо-будівельні роботи у підконтрольних будівельних компаній, які проводились без отримання на них відповідних бюджетних асигнувань. Таким чином, через відсутність коштів чиновники штучно та незаконно формували кредиторську заборгованість перед виконавцями", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що "лише за 2016-2017 роки із обласних Служб автомобільних доріг України за "мовчазної" згоди посадовців за цією корупційною схемою у судовому порядку з держави було стягнуто понад двісті двадцять мільйонів штрафних санкцій".

З метою притягнення винних до кримінальної відповідальності та відшкодування фігурантами справи завданих державі збитків у приміщеннях обласних служб автомобільних доріг, де виявлено правопорушення, проводяться санкціоновані слідчі дії.

Наразі першому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, яке призвело до нанесення збитків державі в особливо великих розмірах. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Читайте також: Укравтодор обіцяє кадрові рішення, якщо СБУ доведе провину одного з керівників

У прокуратурі Києва додали, що на даний час з метою виявлення та документування обставин вчинення кримінального правопорушення тривають санкціоновані обшуки в Службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Фото: прес-центр СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-