Зміни у Кодексі ГТС: Спочатку оплата - потім газ

Зміни у Кодексі ГТС: Спочатку оплата - потім газ

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внесла зміни до Кодексу газотранспортної системи. 

Про це повідомляє відділ інформації та комунікацій з громадськістю регулятора.

"Документом передбачається внесення змін до Кодексу ГТС, зокрема в частині вдосконалення порядку надання замовниками послуг транспортування фінансового забезпечення оператору газотранспортної системи; конкретизації поняття “торгове сповіщення”; забезпечення більш дієвого механізму припинення (обмеження) транспортування природного газу недобросовісним суб'єктам ринку природного газу", - йдеться у повідомленні.

НКРЕКП наголошує, що зміни були розроблені на підставі аналізу практичних аспектів застосування положень Кодексу ГТС, в період після опублікування постанови № 1437, яка запроваджує добове балансування на ринку природного газу.

“Прийняті зміни повністю відповідають європейським практикам та стимулюють постачальників дотримуватись дисципліни виконання положень договорів транспортування природного газу, шляхом своєчасного вирішення питань небалансів та заборгованості за надані послуги. Це сприятиме зменшенню фінансового навантаження на добросовісних постачальників. Очікуваним результатом має стати більш прозоре та ефективне функціонування ринку, що збільшить привабливість українського газового ринку для іноземних енергетичних компаній та дозволить швидше інтегруватись до ринку ЄС”, - прокоментувала голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Читайте також: Укртрансгаз скаржиться на газзбути Фірташа до Нацкомісії

Прийнята постанова набере чинності з дня, наступного за днем її опублікування в офіційному друкованому виданні - газеті “Урядовий кур'єр”.

Як повідомляв Укрінформ, НКРЕКП раніше запропонувала скасувати норму про обов'язкове опублікування постанов регулятора в "Урядовому кур'єрі" у зв'язку з тим, що урядова газета на сьогодні опублікувала лише 60% рішень комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-