В Україні буде нова структура нормативної бази у валютному регулюванні - НБУ

В Україні буде нова структура нормативної бази у валютному регулюванні - НБУ

Укрінформ
З 7 лютого 2019 року в Україні буде запроваджено нову структуру нормативно-правової бази. Це відбудеться одночасно з набранням чинності Закону України "Про валюту та валютні операції".

Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій під час щоквартальної зустрічі Правління НБУ із керівниками сорока найбільших банків країни, повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Заступник голови Національного банку Олег Чурій розповів про імплементацію Закону України "Про валюту та валютні операції", який забезпечить довгоочікуваний перехід України до ліберального та прозорого валютного регулювання. Першим кроком у цьому питанні стала розробка проекту структури нормативно-правової бази, яка набуде чинності разом із введенням в дію закону 7 лютого 2019 року. За словами Олега Чурія, нове валютне регулювання буде простим, зрозумілим та доступним і складатиметься з семи нових ключових нормативно-правових актів", - йдеться у повідомленні.

Водночас, у Нацбанку обіцяють попередньо обговорити з банківською спільнотою проект майбутньої структури.

"Ми плануємо обговорити проект кожної з постанов з банківською та експертною спільнотою перш, ніж остаточно завершити їх опрацювання та оприлюднити їх фінальну версію на початку січня", – пообіцяв Чурій.

Читайте також: НБУ з листопада спростить купівлю валюти

Як відомо, з 2014 року Національний банк України проводить регулярні наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, у яких зосереджено 96% всіх активів банківської системи. Наразі такі зустрічі відбуваються у щоквартальному форматі. Підсумкова зустріч за 2018 рік з керівниками найбільших банків запланована на грудень 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-