НБУ з листопада спростить купівлю валюти

НБУ з листопада спростить купівлю валюти

Укрінформ
З 1 листопада буде послаблено валютний контроль для купівлі іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операцій з ОВДП.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій під час щоквартальної зустрічі Правління НБУ із керівниками сорока найбільших банків країни, повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Національний банк продовжує проводити валютну лібералізацію, спрямовану на покращення інвестиційного клімату. Так, з 1 листопада буде послаблено валютний контроль для купівлі іноземної валюти нерезидентами з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операцій з ОВДП", - зазначив Чурій.

За його словами, послаблення валютного контролю для нерезидентів стане одним із кроків, в комплексі заходів, спрямованих на збільшення припливу іноземного капіталу на ринок державного боргу України.

"Разом із законом про номінального утримувача та відкриттям рахунку міжнародного розрахункового депозитарію в депозитарії НБУ це допоможе збільшити приплив іноземного капіталу на ринок державного боргу України", - зазначив заступник голови НБУ.

Читайте також: Данилишин каже, що курс гривні у проекті бюджету - "сугубо технічний"

Як повідомлялось, у червні поточного року в Нацбанку заявили, що обсяги боргових цінних паперів у власності нерезидентів не настільки значні, щоб побоюватися негативного впливу від їх погашення.

Зокрема, за даними НБУ, пік обсягу українських гривневих держоблігацій у власності нерезидентів становив близько 550 мільйонам доларів, що дорівнює денному обсягу купівлі-продажу міжбанківського валютного ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-