Посуха в Польщі: сильно постраждають врожаї картоплі, буряку та ріпаку

Посуха в Польщі: сильно постраждають врожаї картоплі, буряку та ріпаку

Укрінформ
Посуха в Польщі, від якої особливо потерпає захід та північ країни, сильно впливає на збори врожаю.

Про це йдеться в результатах дослідження Інституту вирощування, удобрення та грунтознавства у Пулавах на півдні країни, інформує РАР.

Станом на сьогодні, недобір води спостерігається при вирощуванні картоплі, цукрового буряку, ріпаку та інших культур.

Зокрема, посуха впливає на збір картоплі на 49% орних земель, виділених під цю культуру. Крім того, нестача води впливає на врожай ріпаку на майже 27% угідь, а цукрового буряку — на 23% орних земель, виділених під ці культури.

Згідно з останнім звітом Інституту за період з липня по вересень, упродовж останніх місяців поглиблювалася проблема дефіциту опадів, в результаті чого кількість гмін (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі), які потерпають від посухи, зросла з 566 до 1,7 тисяч із 2,478 тисяч польських гмін, тобто майже 58 % загрожує посуха, а площа посухи зросла на 36%.

Читайте також: У молочному секторі Європи експерти очікують кризу

Найбільший недобір води на орних землях за останні місяці спостерігався на заході країни — у Великопольському, Любуському, Західнопоморському воєводствах. Крім того, посуха спостерігалася також на півночі країни - Куявсько-Поморському, Поморському та Лодзькому воєводствах.

Як відомо, згідно з розпорядженням міністерства сільського господарства Польщі, спеціальні комісії в регіонах рахують втрати аграріїв в результаті літньої посухи. За попередніми даними, щонайменше на 570 тис. га орних земель втрати врожаю становлять понад 70%. Уряд Польщі обіцяє фінансові доплати аграріям, які найбільше відчули на собі наслідки посухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-