У Кропивницькому виготовлятимуть системи безпеки для реакторів США

У Кропивницькому виготовлятимуть системи безпеки для реакторів США

Укрінформ
Компанії "Curtiss-Wright Corporation" (Сполучені Штати Америки) та "Radics LLC" (Україна) у Кропивницькому підписали Угоду про стратегічне партнерство. 

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

«Відповідно до угоди, американська компанія поставлятиме продукцію, вироблену в Україні на базі платформи RadICS, для атомних станцій, дослідницьких ядерних установок і національних лабораторій Міністерства енергетики США. Одним із кроків реалізації угоди стане надання українською компанією "Radics LLC" інжинірингової підтримки американській компанії "Curtiss-Wright Corporation" щодо реалізації процесів розробки програмного забезпечення для АЕС, яке відповідає усім вимогам Комісії з ядерного регулювання США (NRC)», - йдеться в повідомлені.

Читайте також: Енергоатом заявляє про дефіцит тарифу у 1,5 мільярда

Як зазначили в прес-службі ОДА, угоду підписали віце-президент корпорації "Curtiss-Wright Corporation" Курт Мітчелл та директор компанії "Radics LLC" Антон Андрашов.

У відомстві також додали, що офіційне партнерство між компаніями "Radics LLC" і "Curtiss-Wright Corporation" для світової атомної спільноти буде оголошено на 11 Міжнародному семінарі з використання програмованих логічних інтегральних схем на АЕС.

"Radics LLC" було створено кілька років тому як дочірню компанію ПАТ "НВП "Радій" для роботи за американськими нормами і стандартами. Потужності ПАТ "НВП "Радій" розташовані на території Кропивницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-