Мінекономіки планує усунути недоліки у законі про публічні закупівлі

Мінекономіки планує усунути недоліки у законі про публічні закупівлі

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало два проекти законів, що дозволять усунути недоліки у Законі України «Про публічні закупівлі».

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі Лілія Лахтіонова, повідомляє кореспондент агентства.

"Більшість країн Європейського Союзу розвивають сферу публічних закупівель шляхом впровадження інноваційних  енергозберігаючих закупівель, які направлені на стале виробництво і стале споживання. Зелені технології мають суттєвий вплив і на технології, і на енергозбереження, тому цьому у Європі приділяється велика увага. Якщо говорити про розвиток зелених закупівель в Україні, то ми рухаємося відповідно до дорожньої карти, яка містить стратегію реформування сфери публічних закупівель, прийняту у 2016 році і розраховану на 8 років", - сказала Лахтіонова.

Вона зазначила, що у 2018 році фокус лежить на зміні законодавства.

"Уже більше двох років працює закон про публічні закупівлі. Ми бачимо, які є недоліки. По-друге, ми орієнтуємося на наші зобов'язання, які були взяті у рамках угоди про Асоціацію. Це гармонізація нашого законодавства безпосередньо з європейськими практиками. Тому на сьогоднішній день напрацьовано два проекти законів", - зазначила Лахтіонова.

Читайте також: Міжнародний економічний форум оголосив конкурс для молодих підприємців

Вона зазначила, що новим законодавством передбачається впровадження двох нових процедур закупівель, направлених на інноваційні закупівлі.

"Крім того, ми дуже велику увагу приділяємо професіоналізації у сфері публічних закупівель", - додала представник міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-