Тарифна комісія закликає Раду усунути колізії, що перешкоджають її діяльності

Тарифна комісія закликає Раду усунути колізії, що перешкоджають її діяльності

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, закликає парламент усунути законодавчі колізії, що перешкоджають її діяльності.

Про це інформує прес-служба НКРЕКП за результатами Комітетських слухань у Верховній Раді України.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розраховує на підтримку Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання проблемних питань в частині діяльності Комісії та сфер її регулювання", - йдеться у повідомленні.

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко, коментуючи перспективи вирішення проблемних питань Нацрегулятора, підкреслила, що неможливо розв'язати всі питання за перші три місця роботи нового складу Комісії.

«Усі проблемні питання, які накопичились, неможливо врегулювати за три місяці нашої роботи. Дійсно лишаються проблемні питання, над якими ми будемо продовжувати роботу. Ми працюємо і будемо працювати прозоро, відкрито. Ми готові до обговорень та спілкування з парламентом, споживачами, громадськістю. Якщо ми консолідовано включимось в цю роботу і конструктивно будемо працювати, думаю, проблем у всіх сферах регулювання стане менше», - зазначила Кривенко.

Читайте також: НКРЕКП пропонує скасувати обов'язковість публікації її рішень в "Урядовому кур'єрі"

Зокрема, вона окреслила коло питань, що потребують першочергового вирішення. 

Для повної імплементації європейського законодавства на ринку природного газу та усунення суперечностей і неузгодженостей з іншими законодавчими актами пропонується внести зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» для забезпечення добового балансування в оптимальному режимі, врегулювати суперечності Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та інших законодавчих норм у частині обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Крім того, необхідно вирішити питання щодо функціонування спеціальних рахунків на ринку природного газу, а також уточнити розмір штрафних санкцій та інші види санкцій на ринку природного газу.

З метою забезпечення ефективного функціонування ринку електричної енергії пропонується вирішити такі проблемні питання: врегулювати питання конкурсних процедур по будівництву генеруючої потужності, внести уточнення в термінологію, зокрема, запровадити термін «малий непобутовий споживач», врегулювати питання договірних відносин між оператором системи розподілу та споживачем, а також врегулювати питання щодо передання персональних даних для конкурсних процедур та зміни постачальника.

Як повідомлялося, 31 травня Президент України Петро Порошенко призначив п'ятьох нових членів НКРЕКП. 6 червня очільницею Нацрегулятора обрано Оксану Кривенко. Минулого тижня Комісія відзначила 100 днів від початку своєї роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-