Підприємці цьогоріч сплатили на чверть більше єдиного податку - ДФС

Підприємці цьогоріч сплатили на чверть більше єдиного податку - ДФС

Укрінформ
Українські платники податку на спрощеній системі оподаткування за 8 місяців 2018 року сплатили до місцевих бюджетів 19 млрд грн єдиного податку, або на 25% більше, ніж на цей час торік.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

“Протягом січня-серпня 2018 року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 19 млрд грн єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 25%. За 8 місяців 2017 року цей показник становив 15,2 млрд грн”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією ДФС, переважну більшість сплаченого податку забезпечили фізичні особи-підприємці - 13,5 млрд грн. Це на 28,3%, або майже на 3 млрд грн, перевищує відповідний показник 2017 року. Юридичні особи-підприємці сплатили за цей період 5,5 млрд грн, що на 17%, або на 0,8 млрд грн, більше, ніж за аналогічний період торік.

Із загальної суми єдиного податку 3,1 млрд грн було сплачено платниками у серпні 2018 року (фізичними особами - 2,3 млрд грн, юридичними - 0,8 млрд грн). Динаміка зростання надходжень порівняно із серпнем минулого року - додатково 0,6 млрд грн.

Читайте також: ДФС звітувала про перевиконання плану із надходжень податку на прибуток на 20%

Як відомо, єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів, отже, ці кошти йдуть на  фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-