Українські аграрії в цьому сезоні вже експортували майже 9 мільйонів тонн зернових

Українські аграрії в цьому сезоні вже експортували майже 9 мільйонів тонн зернових

Укрінформ
З початку 2018/2019 маркетингового року аграрії України експортували понад 8,8 млн тонн зернових культур. 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

“З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 8,8 млн тонн зернових культур, зокрема, майже 5,2 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої - 3 млн тонн, фуражної - понад 2 млн тонн), ячменю - 2 млн тонн, кукурудзи - понад 1,4 млн тонн”, - йдеться у повідомленні.

Також у рамках поточного маркетингового року було експортовано понад 1,4 млн тонн олійних культур. Станом на аналогічну дату минулого року експорт олійних становив понад 1,2 млн тонн.

За інформацією Держспоживслужби, за аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 9,7 млн тонн зернових, зокрема, майже 5,4 млн пшениці (у тому числі продовольчої - понад 2,7 млн тонн та фуражної пшениці - понад 2,6 млн тонн), ячменю - майже 3 млн тонн, кукурудзи - понад 1 млн тонн.

Читайте також: Оренда землі здорожчала на 26,6% завдяки електронним торгам - СЕТАМ

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з учасниками зернового ринку підписали Меморандум про взаєморозуміння на 2018/19 МР (укладається з 2011 року). Наразі в Меморандумі зафіксовано обсяг прогнозного експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн та до 8 млн тонн фуражу. Потреба внутрішнього ринку в продовольчій пшениці становить 4,5 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-