Укртрансгаз закликає операторів мереж надати список абонентів до 1 жовтня

Укртрансгаз закликає операторів мереж надати список абонентів до 1 жовтня

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" закликало операторів газорозподільчих мереж терміново виконати свої зобов`язання та надати повну та достовірну інформацію про їхніх споживачів в інформаційну платформу добового балансування.

Про це повідомляє прес-служба оператора газотранспортної системи.

"Регулятор (НКРЕКП - ред.) повідомив про неможливість перенести терміни запровадження нової редакції Кодексу ГТС, а отже, і перехід на добове балансування з 1 жовтня. Таку відповідь отримав Укртрансгаз на своє звернення від 2 серпня щодо відтермінування переходу на добове балансування у зв’язку з необхідністю внести ряд змін до Кодексу ГТС, які є критично важливими для нового формату роботи ринку природного газу в Україні", - йдеться у повідомленні. 

У зв’язку з такою позицією регулятора Укртрансгаз наголошує на необхідності операторів ГРМ терміново виконати свої зобов`язання та надати повну та достовірну інформацію щодо їхніх споживачів в інформаційну платформу добового балансування для наповнення єдиного реєстру споживачів газу, як того вимагають положення Кодексу ГТС.

"Станом на 20 вересня в системі інформаційної платформи добового балансування зареєстровано 352 контрагенти, в тому числі 41 оператор ГРМ (із 45), 22 виконавці послуги ПСО (із 38) та 47 видобувних підприємств (із 55)", - зазначив Укртрансгаз.

Читайте також: Тарифна комісія очікує аукціони для об'єктів "зеленої" генерації ближчим часом

У компанії застерігають, що суб'єкти, які не пройдуть електронної реєстрації, з 1 жовтня 2018 року не зможуть користуватися послугами транспортування природного газу в Україні.

Як повідомлялося раніше, Укртрансгаз створив інформаційну платформу добового балансування, здійснив її тестування за допомогою частини контрагентів, проводить низку презентацій її функціоналу для представників ринку та розпочав звірку баз ЕІС-кодів в інформаційній платформі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-