Україна і Молдова поглиблять співпрацю щодо інтеграції в Євросоюз

Україна і Молдова поглиблять співпрацю щодо інтеграції в Євросоюз

Укрінформ
Молдова зацікавлена у поглибленні співпраці з Україною у транспортній, енергетичній сферах, а також інтеграції в цифровий ринок Євросоюзу.

Про це заявила Державний секретар з питань європейської інтеграції Міністерства закордонних справ Молдови Даніела Морарі під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, повідомив у Facebook Офіс віце-прем'єра.

"Молдова зацікавлена у співпраці з Україною та ЄС у транспортній, енергетичній сферах, а також інтеграції в цифровий ринок ЄС. Ці сфери є у пріоритеті політики Молдови, так само, як і для України, тому було б чудово поглибити нашу співпрацю саме у цих напрямах",  – сказала Морарі.

Читайте також: Порошенко: Дорогі роботодавці, вихід один - збільшуйте зарплати

Климпуш-Цинцадзе підтримала таку ініціативу та зазначила, що рішенням Саміту Україна-ЄС визначено чіткі напрями, за якими рухатиметься Україна для подальшого зближення з ЄС – це інтеграція до цифрового та енергетичного ринків, зменшення митних бар’єрів і поглиблення співпраці у сфері юстиції та внутрішніх справ.

«У випадку України, Молдови та Грузії, Угоди про асоціацію дають нам великі можливості. Тому тісніші контакти з партнерами тільки сприятимуть реалізації наших амбітних євроінтеграційних цілей», – підкреслила віце-прем’єр-міністр України.

Фото: Офіс віце-прем'єра, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-