Фонд гарантування виставляє на продаж чергові два пули кредитів юросіб

Фонд гарантування виставляє на продаж чергові два пули кредитів юросіб

Укрінформ
Фонд гарантування виставляє на продаж у системі ProZorro.Продажі двадцять другий і двадцять третій пули активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Аукціон з продажу 22-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 17 жовтня, а з продажу 23-го пулу - 18 жовтня у системі ProZorro.Продажі. Стартова ціна 22-го пулу 215 млн грн, 23-го - 203 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону», - йдеться в повідомленні Фонду.

У Фонді гарантування зазначають, що до складу 22-го пулу увійшли права вимоги за 92 кредитами, що перебувають на балансі 6 банків: АТ«Імексбанк», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «Діамантбанк», ПАТ «Міський комерційний банк», ПАТ «Укрбізнесбанк» та АТ «Банк «Національні інвестиції».

Середня прострочка - 5 років. Загальна заборгованість за договорами склала 1 107 млн грн. По 20 кредитам тривають судові провадження. 18 кредитів - на опрацюванні Державної виконавчої служби.

До складу 23-го пулу увійшли права вимоги за 10-ма кредитами, що перебувають на балансі АТ «Банк «Національні інвестиції».

Середня прострочка - 3 роки. Заборгованість за договорами - 1 029 млн грн.  Судове провадження триває по 8 кредитам.

У заставі банків - майнові права, нерухомість, товари в обороті, обладнання, транспортні засоби. Зокрема, житлові будинки та квартири в Київській обл., житлові квартири в м. Суми.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 20 разів.

Читайте також: Фонд гарантування на рік продовжив ліквідацію Південкомбанку

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу - загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-