Перший електронний майданчик приєднався до партнерської програми СЕТАМ - Мін'юст

Перший електронний майданчик приєднався до партнерської програми СЕТАМ - Мін'юст

Укрінформ
Міністерство юстиції допустило перший електронний майданчик до партнерської програми державного підприємства «СЕТАМ» з продажу арештованого майна.

Про це заявив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов, повідомили Укрінформу в прес-службі підприємства.

"19 вересня комісія Міністерства юстиції України прийняла рішення про допуск першого електронного майданчика до партнерської програми ДП «СЕТАМ» з продажу арештованого майна. ДП «СЕТАМ» впровадило Application Programming Interface, щоб розширити співпрацю з незалежними майданчиками і дати їм змогу долучити ще більше потенційних покупців", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, до 2015 року реалізація арештованого майна здійснювалася спеціалізованими організаціями, які залучалися на тендерній (конкурсній) основі, на підставі договорів між Державною виконавчою службою та спеціалізованими організаціями шляхом його продажу на прилюдних торгах, аукціонах (ст.61 Закону України «Про виконавче провадження»). Визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна провадиться відповідно до Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 11.11.2003 № 136/5. Відповідно до Інструкції про проведення виконавчих дій, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 15.12.99 № 74/5, передача арештованого майна на реалізацію спеціалізованим організаціям здійснюється на конкурсній основі після його вилучення у боржника та проведення його оцінки.

Читайте також: СЕТАМ продаватиме право на оренду державної землі

У 2015 році, згідно з наказом Міністерства юстиції "Про реалізацію арештованого майна шляхом проведення електронних торгів" від 22.12.2015  № 2710/5 Мін'юст уповноважив державне підприємство «СЕТАМ» на організацію та проведення електронних торгів з реалізації арештованого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-