Тарифна комісія планує мінімум удвічі знизити тарифи на транспортування газу

Тарифна комісія планує мінімум удвічі знизити тарифи на транспортування газу

Укрінформ
Тариф на послуги з транспортування природного газу для точок входу і виходу з газотранспортної системи України може бути знижений із 1 січня 2019 року мінімум удвічі.

Про це на прес-конференції сказала голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До повноважень Комісії належить встановлення тарифів на точки входу-виходу транскордонні та внутрішні. Ще з 1 січня 2016 року тариф встановлений на транскордонні точки. З 1 січня 2019 року настає другий регуляторний період, я вже бачу можливість для зниження тарифів. Із 1 січня ми плануємо ухвалити рішення про встановлення тарифів для транскордонних та внутрішніх точок входу й виходу, які будуть меншими порівняно з тими, які встановлені зараз", - сказала Кривенко.

Читайте також: Нацкомісія пропонує ввести двоставковий тариф на теплопостачання

Вона підкреслила, що порівняно з "Північним потоком-2" тарифи української ГТС більш привабливі. Крім того, українська ГТС є більш надійною та стабільною у роботі під час перепадів потужностей.

"Наразі йдуть прогнозні розрахунки, але мінімум у два рази тарифи на транспортування у точках входу та виходу будуть знижені", - підсумувала Кривенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-