Світ має збільшити витрати на підтримку темпів розвитку людства - Лагард

Світ має збільшити витрати на підтримку темпів розвитку людства - Лагард

Укрінформ
Світова спільнота має збільшити витрати для досягнення встановлених ООН амбітних цілей, таких як зниження рівня бідності та захист довкілля.

Про це заявила виконавчий директор МВФ Крістін Лагард у Лондоні, повідомляє Bloomberg.

"Особливо щодо слаборозвинутих країн збільшення витрат вимагатиме високо рівня солідарності між усіма гравцями – самими країнами, офіційними донорами, філантропами та приватними спонсорами",  - сказала Лагард.

Оцінюючи оптимістично досягнення поставленої мети, вона зазначила, що цей процес стає все складнішим викликом для слаборозвинутих країн, що обтяжені зростанням власних боргових зобов’язань.

Лагард закликала всі держави зробити цілі у сфері розвитку своїм пріоритетом, доводячи, що це відповідає їх власним інтересам. 

Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію про Цілі сталого розвитку у 2015 році, ставлячи за мету досягнути їх до 2030 року. 17 поставлених цілей включають зобов’язання викоренити бідність, під якою розуміють життя з витратами менше $1,25 щоденно на одну особу, а також припинення дискримінації жінок і дівчат, зменшення соціальної нерівності та боротьбу зі змінами клімату.

За словами Лагард, МВФ оцінює рівень необхідних витрат для виконання поставлених цілей в галузі освіти, здоров'я, водопостачання, розвитку транспортних шляхів та електропостачання.  Фонд "шукає фінансові рішення" та презентуватиме свої здобутки наступного тижня на спеціально скликаній Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем сесії ООН, заявила Лагард. 

Читайте також: Коболєв розказав про "газовий" компроміс Кабміну з МВФ

Застереження від МВФ стало відповіддю на спроби деяких розвинутих країн відмовитись від інститутів глобального співробітництва, заснованих після Другої світової війни, в контексті поширення популістичної позиції щодо чинного порядку. Президент США Дональд Трамп сказав, що його країна може вийти зі Світової організації торгівлі, крім того, Велика Британія наразі заклопотана процесом виходу із ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-