Наступного року податкові надходження мають зрости на 11,7% - ДФС

Наступного року податкові надходження мають зрости на 11,7% - ДФС

Укрінформ
Обсяг податкових надходжень до Державного бюджету в 2019 році збільшиться на 11,7%.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби України.

«Проектом (Держбюджет-2019 - ред.) передбачено, що обсяг податкових надходжень держбюджету збільшиться на 11,7% – до 849,12 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

При цьому, за словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, ДФС докладе максимум зусиль для виконання дохідної частини бюджету, що має забезпечити вчасне фінансування армії, соціальних виплат та інших державних програм.

«Наступного року ми плануємо завершити реалізацію низки вже розпочатих цього року проектів. Це, зокрема, стосується нових сервісів для платників, у тому числі спеціалізованих програмних продуктів для представників малого та середнього бізнесу, впровадження електронного чеку при розрахункових операціях, системи електронного аудиту. А вже з 2019 року плануємо запускати електронну акцизну марку для контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів. Все це потребуватиме модернізації технічного обладнання для забезпечення надійного функціонування інформаційних систем ДФС. Над цим ДФС продовжить працювати наступного року», - сказав Власов.

Крім того, за словами в.о. голови ДФС, продовжиться робота з модернізації та технічного оснащення пунктів пропуску сучасним обладнанням, розбудови інфраструктури цих об’єктів. Також ДФС, відповідно до нещодавно ухваленого закону про запровадження механізму «єдиного вікна», має створити та забезпечити функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Запровадження такої системи дасть змогу оптимізувати здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон, скоротити час огляду та зменшити кількість документів.

«Ще до кінця поточного року ми плануємо забезпечити переведення 100% послуг, які надає ДФС платникам податків, в електронний вигляд.  У подальшому Електронний кабінет також буде доповнюватися новими сервісами, яких потребуватиме бізнес та громадськість», - зазначив Власов.

Читайте також: ДФС розширила перелік даних, які отримуватимуть фізособи на запит про свої доходи

У ДФС також підкреслили, що видатки для Державної фіскальної служби України плануються на рівні 11,45 млрд грн, що майже на 3% менше, ніж передбачено  на 2018 рік. 

Як повідомлялось, уряд подав до парламенту проект бюджету на 2019 рік. Як того і вимагає Бюджетний кодекс, документ був переданий на розгляд депутатів вчасно – до 15 вересня. Законопроектом передбачено, що доходи держбюджету плануються на рівні 1,008 трлн грн, що майже на 10% більше, ніж у 2018 році, загального фонду - 916,14 млрд грн (плюс 8,6%). 

Видатки заплановані в обсязі 1,09 млрд грн (зростання на 9,8%), у тому числі загального фонду - 993,4 млрд грн (плюс 9,3% до показника поточного року).

Вже цього пленарного тижня проект бюджету на 2019 рік буде представлено у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-