Молдова розраховує на допомогу Румунії під час інтеграції в енергоринок ЄС

Молдова розраховує на допомогу Румунії під час інтеграції в енергоринок ЄС

Укрінформ
Республіка Молдова розраховує на підтримку Румунії в модернізації інфраструктури в електроенергетиці та інтеграції в енергетичний ринок Євросоюзу. 

Про це заявив міністр економіки та інфраструктури Молдови Кирил Габурич під час зустрічі у Бухаресті з керівництвом румунського акціонерного товариства «Transelectrica», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ. 

«З метою забезпечення енергетичної безпеки країни, Республіка Молдова розраховує на підтримку Румунії в модернізації інфраструктури в електроенергетиці та інтеграції в енергетичний ринок Євросоюзу. Інтеграція Молдови в енергетичний ринок ЄС є одним із найважливіших проектів, а досвід компанії «Transelectrica» буде для нас більш ніж корисним», - заявив Габурич.

У свою чергу, керівник румунської компанії Костянтин Руссу висловив  зацікавленість в інвестиціях у Республіку Молдова. Енергетики з Румунії  запевнили також молдовську сторону в готовності забезпечити всю необхідну допомогу і підтримку в підключенні національних систем щодо транспортування електроенергії з Молдови і Румунії до інших країн Європи.  

Читайте також: Нацгвардійці отримали сертифікати на квартири за підтримки Енергоатому

Габурич перебуває в Бухаресті з робочим візитом, у рамках якого він уперше представить Молдову на саміті Ініціативи Трьох морів, який проходить 17-19 вересня в румунській столиці.  

Декларацію про створення Ініціативи Трьох морів було підписано 2016 року. Учасниками форуму є Польща, Хорватія, Болгарія, Угорщина, Австрія, Латвія, Литва, Румунія, Словаччина, Словенія, Чехія і Естонія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-