МЕРТ повідомило, що представить Україна на міжнародній виставці у Китаї

МЕРТ повідомило, що представить Україна на міжнародній виставці у Китаї

Укрінформ
На Національному стенді міжнародної виставки China International Import Expo 2018, що відбудеться в листопаді цього року, Україна представить продукти та послуги у сферах ІT-інновацій, туризму, індустріалізації.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за результатами національного відбору відповідних продуктів і послуг.

"Завершився Національний відбір продуктів і послуг, які Україна представить на Національному стенді під час міжнародної виставки China International Import Expo 2018 у листопаді цього року. Це перша міжнародна імпортна виставка глобального масштабу в КНР, в якій візьмуть участь офіційні делегації, покупці та інвестори з понад 65 країн", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках національного відбору зі 110 українських компаній, які подали заявки на участь, були відібрані продукти і послуги з експортним потенціалом 18 компаній.

Серед переможців - продукти та послуги компаній у галузях індустріалізації, креативних індустрій, IT/інновацій, туризму та освіти: гаджети для запису і перетворення голосових нотаток у текст (Senstone), інтерактивні столи (Kodisoft), пристрої для моніторингу параметрів організму людини і їх передачі на смартфон (Cardiomo Care Inc.), інтеграція безпілотних технологій (DroneUA), системи для консультацій лікарів з пацієнтами в режимі відеоконференції (Танграм Україна), продакшн кіно та відео (PSBfilms), інтерактивні екосистеми для дітей (Art&Code).

Читайте також: Уряд прогнозує зростання дохідної частини зведеного бюджету-2019 майже на 10%

Крім того, на виставці у Китаї будуть продемонстровані інтерактивні рюкзаки з LED-екраном (PIX Inc.), роботизований екзоскелет для реабілітації рухів кінцівок людей (UniExo), розробки хірургічних атравматичних технологій та виробництва реабілітаційних інструментів і матеріалів (ПП «Укртехмед»), запасні частини, деталі та вузли для модернізації та реконструкції парових турбін (ПрАТ «Полтавський машинобудівний завод») та інші розробки.

Значна частина продуктів та послуг інших компаній-учасників відбору буде представлена у Національному каталозі експортерів, що буде доступний для всіх учасників виставки.

"Китай входить до трійки найбільш перспективних ринків для українського експорту. Уже зараз товарообіг з КНР складає майже $8 млрд, але потенціал торгівлі набагато більший - $10 млрд на найближчі 5 років. ... Наша мета - збільшення експорту наукомісткої, інноваційної української продукції на ринок Піднебесної", - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Як зазначила керівник Офісу з просування експорту Мар'яна Каганяк, Україна буде вперше брати участь у заході такого масштабу. За її словами, для українського бізнесу - це ще один майданчик та нові можливості для просування на мільярдному ринку.

Міжнародна виставка «China International Import Expo 2018» була офіційно анонсована Президентом КНР Сі Цзіньпінем на Форумі «Одного поясу - одного шляху» в травні 2017 року та є найбільш пріоритетним виставково-ярмарковим заходом для Китайської Народної Республіки. 

Захід буде проходити за підтримки Світової організації торгівлі, Конференції ООН з торгівлі та розвитку та Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-