Нафта дорожчає на тлі можливих перебоїв у постачаннях з Ірану та Венесуели

Нафта дорожчає на тлі можливих перебоїв у постачаннях з Ірану та Венесуели

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються в п'ятницю у рамках корекції після істотного падіння напередодні на тлі коментарів Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,2% - до 78,34 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,32% - до 69,81 долара за барель. Днем раніше зниження цін на нафту досягало 2%.

У п'ятницю ринок нафти відіграє втрати попереднього дня торгів, які сталися після того, як МЕА повідомило, що незважаючи на зростання попиту на сировину, глобальні економічні ризики все ще збільшуються. Інвестори побоюються, що вони можуть торкнутися світового ринку нафти.

Читайте також: Нафтогаз відновив стягнення з Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу

Підтримку вартості сировини в п'ятницю продовжують надавати побоювання відносно ризику перебоїв його експорту з таких країн як Іран і Венесуела. "Значну підтримку цінам на нафту робить стурбованість учасників ринку відносно постачань сировини на світовий ринок", — наводить агентство Рейтер думку аналітиків ANZ Research. 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 78,15 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,38 долара за барель, що на 20 центів вище за рівень закриття торгів ($78,18).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-