НБУ модернізував порядок інкасації коштів та перевезення цінностей банків

НБУ модернізував порядок інкасації коштів та перевезення цінностей банків

Укрінформ
Національний банк України модернізував порядок організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні. 

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України від 04 вересня 2018 року № 96 "Про затвердження Змін до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні", повідомляється на сайті регулятора.

«Зокрема, постановою № 96: визначено перелік документів, що подає банк у разі започаткування нового виду діяльності, а саме інкасації коштів та перевезення валютних цінностей; визначено вимоги щодо наявності ділової репутації керівника підрозділу інкасації банку; уточнено вимоги щодо облаштування панцерованого оперативного автотранспорту; уточнено форми супровідних відомостей з урахуванням змін в готівковому обігу; урегульовано інші питання, пов'язані з удосконаленням організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд підтвердив законність визнання ПриватБанку неплатоспроможним

Постанова № 96 набуває чинності з 14 вересня 2018 року.

За даними НБУ, прийняття цього документа зумовлене змінами в українському законодавстві та необхідністю забезпечення сучасних потреб готівкового обігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-