Глава міненерго США на переговорах у Москві виступив проти Nord Stream 2

Глава міненерго США на переговорах у Москві виступив проти Nord Stream 2

Укрінформ
Сполучені Штати виступають проти російського проекту газопроводу "Північний потік-2", бо він загрожує енергетичній безпеці Європи.

Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі на зустрічі в Москві з російським колегою Олександром Новаком, повідомляє РІА "Новости".

"Ми виступаємо проти "Північного потоку-2", який сконцентрує дві третини поставок російського газу в одному трубопроводі, що створить вразливе місце (для енергобезпеки Європи — ред.) у разі, якщо щось піде не так", — сказав Перрі.

Він додав, що у Вашингтоні розуміють "бажання європейських учасників ринку знизити залежність від єдиного постачальника".

Читайте також: Єврокомісія балансує між інтересами будівництва Nord Stream 2 та України — Коболєв

Як відомо, "Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" має транспортувати близько 55 млрд кубометрів природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Противники проекту, в тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США і Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС.

Німеччина, Фінляндія і Швеція дозволили прокладати трубопровід через свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-