Транзит російського газу Україною продовжать обговорювати 26 вересня - МЗС

Транзит російського газу Україною продовжать обговорювати 26 вересня - МЗС

Укрінформ
Наступний раунд тристоронніх технічних консультацій Україна-ЄС-РФ з питань транспортування газу походженням з РФ газогонами України відбудеться 26 вересня.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Домовлено про проведення наступного раунду консультацій 26 вересня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що у ході технічних консультацій 12-13 вересня у Брюсселі експерти України, ЄК та РФ обговорили ключові елементи контрактів на транспортування газу, що застосовуються в державах-членах ЄС, підходи до формування тарифів, а також питання реформування управління українською ГТС відповідно до законодавства та міжнародних зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію.

"Українська сторона підтвердила зацікавленість у поширенні на Україну режиму внутрішнього ринку ЄС та відповідну роботу щодо повного впровадження норм та правил Європейського Союзу щодо ринку газу. У цьому зв'язку учасниками консультацій підтверджено, що відносини між господарюючими суб'єктами України, ЄС та РФ визначатимуться законодавчим полем, яке повністю відповідатиме законодавству ЄС", - поінформували в МЗС.

Читайте також: Коболєв: Україна готова до сезону опалення - у сховищах 15 мільярдів кубів газу

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі 12-13 вересня пройшли тристоронні консультації ЄС-Україна-РФ з питання транспортування російського газу через українську територію до Європи після 2019 року.

Перший раунд консультацій у форматі Україна-ЄС-Росія щодо транзиту газу після 2019 року відбувся 17 липня у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-