Верховний Суд не дозволив вивести з Дельта Банку активів на 418 мільйонів

Верховний Суд не дозволив вивести з Дельта Банку активів на 418 мільйонів

Укрінформ
Верховний Суд України не дозволив групі позичальників вивести з АТ «Дельта Банк» активи на суму 418 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«У справі щодо спроб групи позичальників АТ «Дельта Банк» визнати недійсними дев'ять кредитних договорів на загальну суму майже 450 млн грн та вивести з-під іпотеки ліквідну заставу, - винесено остаточний вердикт. Верховний Суд України залишив без змін рішення апеляційної інстанції, яким скасовувалось рішення Печерського районного суду м. Києва, що дозволяло вивести з АТ «Дельта Банк» активи на 418 млн грн (справа №757/61632/16-ц, судовий спір між банком та групою компаній Кавицьких)», - йдеться в повідомленні Фонду.

У грудні 2016 року до Печерського районного суду м. Києва було подано заяву за позовом фізичних осіб - власників бізнесу до АТ «Дельта Банк» з вимогами визнати недійсними кредитні договори та договори іпотеки, згідно з якими у забезпечення було передано комерційну нерухомість у центрі Києва, загальною площею майже 2 тис м2. Крім того, у заставі банку - земельні ділянки, загальною площею 1,1682 га, що розташовуються в Обухівському районі Київської області. Також у забезпечення за договорами передано корпоративні права юридичних осіб у розмірі 100% їх статутного капіталу та договори поруки з юридичними та фізичними особами.

Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 27.03.2017 у справі № 757/61632/16-ц позов було задоволено частково та визнано недійсними 8 кредитних договорів та 8 іпотечних договорів, припинено обтяження за іпотечними договорами у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на продаж два пули активів юросіб

19 жовтня 2017 року Апеляційним судом м. Києва задоволено апеляційні скарги уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «Дельта Банк» та Національного банку України, скасовано згадуване рішення Печерського районного суду.

Рішення Печерського районного суду м. Києва, яке уже через півроку було нарешті скасовано, перешкодило проведенню торгів з реалізації прав вимоги за цими активами ще у квітні 2017 року.

Наразі уповноважена особа вживатиме відповідних процесуальних заходів в інших судових справах з метою якнайшвидшого стягнення заборгованості або продажу активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-