Фонд гарантування виставляє на продаж два пули активів юросіб

Фонд гарантування виставляє на продаж два пули активів юросіб

Укрінформ
Фонд гарантування виставляє на продаж у системі ProZorro.Продажі дванадцятий і тринадцятий пули активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Аукціон з продажу 12-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 27 вересня, а з продажу 13-го пулу - 02  жовтня у системі ProZorro.Продажі. Стартова ціна 12-го пулу 240 млн грн, 13-го - 209 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону», - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що до складу 12-го пулу увійшли права вимоги за 3 кредитами, що перебувають на балансі ПУАТ «ФІДОБАНК». Середня прострочка - 2 роки. Загальна заборгованість за договорами 12-го пулу становить 1,221 млрд грн.

До складу 13-го пулу увійшли права вимоги за 65 кредитами, що перебувають на балансі 5 банків: ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ», ПАТ«РАДИКАЛ БАНК».

За договорами 13-го пулу заборгованість 1,055 млрд грн. Середня прострочка - 3 роки.

У заставі банків: товари в обороті, нерухомість, фінансова порука, транспортні засоби, обладнання, майнові права, а також земельні ділянки в Київській області (Бориспільський район) та в Херсонській області (Генічеський район).

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж здебільшого по 9 - 17 разів.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 28 банків на 82 мільйони

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу - загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Аукціони з продажу пулів стартували 3 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-