Укроборонпром розробив нову редакцію закону про державне оборонне замовлення

Укроборонпром розробив нову редакцію закону про державне оборонне замовлення

Укрінформ
Укроборонпром розробив проект нової редакції закону про державне оборонне замовлення, що передбачає побудову нової системи згідно із практикою НАТО.

На цьому наголосив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін під час круглого столу в Укрінформі.

«Концерном разом з експертним середовищем розроблена нова редакція закону про державне оборонне замовлення. Ми його з весни вже розробляли, і зараз проходить фінальна вичитка тексту», - зазначив він.

Гендиректор концерну підкреслив, що система, врегульована чинним законом про ДОЗ, «є хибною, запозиченою з Радянського Союзу».

«Вона створює неринкову залежність постачальників від замовників. Надає переваги замовнику в цих відносинах», - підкреслив він.

За його словами, до розробки законопроекту залучались представники НАТО, експертні організації, Міністерство оборони, приватні підприємства.

Читайте також: В Укроборонпромі ще більше підтримуватимуть інноваційні проекти - меморандум

Як повідомлялося, 14 лютого Кабінет міністрів ухвалив основні показники державного оборонного замовлення України на 2018-2020 роки.

5 вересня уряд підтримав розроблений Мінекономрозвитку проект закону, який змінить процедуру закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за кордоном (за імпортом) і сприятиме лібералізації торгівлі в оборонній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-