Комбінат

Комбінат "Прогрес" отримав як грант обладнання на 200 тисяч євро - Держрезерв

Укрінформ
Комбінат «Прогрес» отримав у рамках співпраці з Агентством ООН з питань промислового розвитку (UNIDO) обладнання на 200 тисяч євро для модернізації системи холодозабезпечення.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства резерву України з посиланням на генерального директора комбінату Сергія Рубана.

"Комбінат Держрезерву «Прогрес» отримав у якості гранту два сучасні компресорні агрегати GEA Grasso V 1400T та випарний конденсатор BAC VCL 111-L загальною вартістю майже 200 000 євро. Поставка обладнання, яке буде використане для технічного переоснащення холодильної установки промислового холодильника Комбінату, здійснена у рамках співпраці з Агентством ООН з питань промислового розвитку (UNIDO) та за підтримки Глобального Екологічного Фонду (GEF)", - сказав Рубан.  

За його словами, проект переоснащення холодильного обладнання на підприємстві державного підпорядкування за рахунок грантової допомоги в країні відбувається вперше. Найближчим часом розпочнеться монтаж обладнання, що виконуватиметься коштом комбінату.

«Обладнання - за рахунок грантодавця, а роботи з монтажу та налагоджування, закупівля іншого обладнання для модернізації системи холодопостачання відбувається за рахунок коштів комбінату. Монтажні роботи плануємо розпочати у жовтні 2018 року. А до кінця року - ввести в експлуатацію повністю модернізований компресорний цех та конденсаторне відділення», - зазначив генеральний директор «Прогресу».

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 425 мільйонів від продажу держоблігацій

Він також наголосив, що всі заходи із заміни обладнання спрямовані насамперед на енергозбереження та підвищення енергоефективності підприємства. 

"Модернізація застарілої системи холодозабезпечення комбінату до 6 разів скоротить кількість холодильного агента та витрати на енергоносії", - наголосив Рубан.

Фото: сайт Держрезерву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-